donderdag 5 mei 2016

Muco ziekte

De ziekte is zeer heterogeen in haar verschijningsvorm. Mucoviscidose verloopt bij iedereen anders en bepaalde symptomen kunnen bij de ene patiënt niet, . Mucoviscidose is de meest voorkomende erfelijke, levensbedreigende ziekte in België. Elke week wordt in ons land een kind met muco geboren.


Taaislijmziekte - andere benamingen zijn cystische fibrose (CF), mucoviscidose of fibrosis cystica (FC) - is een recessief overerfbare ziekte, waarbij slijm dat op . Het gaat hier om een aandoening waarbij de slijmen, geproduceerd door het lichaam een stuk taaier zijn dan . Het is ook de meest frequente ernstige erfelijke ziekte in ons land. Bij personen met muco is het slijm te taai en te plakkerig, m. Mucoviscidose is de meest voorkomende, erfelijke, levensbedreigende ziekte in België. De incidentie van mucoviscidose is afhankelijk van de bevolking. De ziekte is veel zeldzamer in Aziatische of Afrikaanse bevolkingsgroepen . Een onderzoek situeert de oorsprong van de ziekte in de buurt van Turkije en Irak.


Alles leren over Mucoviscidose: oorzaken, symptomen, behandeling, getuigenissen, nieuws. MediPedia, het Belgisch ziekte-encyclopedie op internet. Mucoviscidose is de meest voorkomende, ernstige, erfelijke ziekte in ons land. Elk jaar worden er in België ongeveer kinderen met muco geboren: dat is dus .

Muco Monkey is de mascotte van de Stichting Muco Friends, voor wetenschappelijk onderzoek naar deze tot nu toe ongeneselijke ziekte. Mucoviscidose, cystische fibrose of taai slijmziekte is een ziekte die veroorzaakt wordt door een fout in een gen (het genetische materiaal) van de patiënt. Uitzonderlijk kan het zelfs jaren duren vooraleer de ziekte zich manifesteert. Hoewel mucoviscidose een erfelijke aandoening is, lijden de ouders van een kind . MUCOVISCIDOSE IS EEN ERFELIJKE ZIEKTE Mucoviscidose is de meest voorkomende ernstige erfelijke ziekte in ons land. Mucoviscidose is een aangeboren ziekte, maar is niet altijd zichtbaar vanaf de geboorte.


De symptomen worden vaak duidelijk tijdens het eerste levensjaar. Een voorbeeld van autosomaal recessieve overerving is de ziekte mucovis- cidose, kortweg muco genoemd of taaislijmziekte. Mucoviscidose ontstaat door een fout in het erfelijk materiaal of DNA.


Muco”, “kystische fibrose”, “taaislijmziekte” of “Cystic fibrosis”. Mucoviscidose, muco, cystische fibrose en taaislijmziekte zijn allemaal namen voor een aangeboren ziekte waarbij patiënten een stoornis . Haar ervaringen worden afgewisseld met korte levenswijsheden, met gedichten en met brieven aan haar ziekte, 'muco'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts