dinsdag 17 mei 2016

Breedte verlichting aanhanger verplicht

Welke verlichting moet er op mijn aanhangwagen zitten. Voor de breedte is er een uitzondering voor zogeheten ondeelbare lading. Waaraan moet een aanhangwagen voldoen voor de Nederlandse.

De hoogte mag maximaal meter en de breedte meter bedragen. Bij aanhangwagens tot meter is achteruitrijlamp verplicht en extra toegestaan. Dit is de aanhanger met de tijdelijke verlichtingsbalk.


Daarin staat exact wat verplicht is en waar het moet komen.

Toegestane 'extra' verlichting trekkers, niet verplicht (Art. .en .59):. Geen kenteken verlichting en geen breedte lampen. Weet iemand wat verplicht is voor een aanhangwagen uit 19? Aansluitschema's en algemene informatie over verlichting voor. Maar als er wél een hulpkoppeling aanwezig is, dan is men bij wet verplicht om.


Een aanhanger onder de 7kg moet zijn voorzien van een witte plaat met het kenteken van het trekkend voertuig. Verlichting: niet in de juiste kleur, € 90. Twee stadslichten aan de voorzijde indien de aanhangwagen breder is dan m;. Bij aanhangwagens tot meter is achteruitrijlamp verplicht en extra .

Verder zitten er ook geen lengtedriehoeken op, wat volgens mij toch verplicht is voor een aanhanger. Breedtelichten of ook wel markeringsverlichting genoemd bent u in verschillende gevallen verplicht te voeren. Aan het rijden met een aanhangwagen zijn een aantal extra regels.


Daarnaast is een eigen kenteken verplicht en moet de aanhanger gekeurd. Aanhangwagen achter het driewielig motorrijtuig. Een driewielig motorrijtuig met een breedte van niet meer dan 1. In sommige landen is het mogelijk, onder voorwaarden, tot meter breedte. Haal bij het te water laten van je boot altijd de verlichtingsbalk van je trailer weg.


Of het nu gaat om achterlichten, markeringslichten, LED breedteverlichting, kentekenverlichting of natuurlijk de bekabeling, Aanhangwagen Direct heeft al deze . Breedte van personenauto plus aanhangwagen en lading. De functies van de verlichting van de aanhangwagen moeten overeenstemmen met die van het trekkende. Twee markeringslichten (indien niet verplicht en breder dan m).


Regelgeving lading - Lading en verlichting. Sinds juli 20is het verplicht om aan de achterzijde van de aanhangwagen een mistlicht te hebben. Verlichting, lichtsignalen en retroreflecterende voorzieningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts