woensdag 18 mei 2016

Droge koekjes bewaren

Het is altijd leuk om een voorraad koekjes in huis te hebben. Op de juiste manier bewaard blijven droge koekjes weken . In dit artikel lees je hoe je het best koekjes bewaren kunt nadat je ze gebakken hebt. Wist je dat je koekjes ook kunt invriezen, handig voor lekkere trek!


Gebak, broo taart of koekjes, crackers en cake zijn vers gebakk. Droog gebak kan in een dichte trommel wat langer bewaard worden. Als de koekjes te droog zijn, doe een stukje appel in de blik.

Ik gebruik een grote wekpot om mijn koekjes te bewaren. Onderin doe ik een dun laagje droge rijstkorrels en daar bovenop de koekjes. Pagina 1)berichtenokt 2012Recepten voor koekjes die je wilt versieren (Paginaberichtenmaart 2010te droge koekjes (Pagina 1)berichtenmaart 2009Meer resultaten van forum.


Uiteraar we weten dat jouw homemade koekjes waarschijnlijk de lekkerste. Is je deeg niet plakkerig, maar juist heel droog? Lees hier het volledige artikel over koekjesdeeg bewaren.


De spuitzakken kun je gewoon buiten de koelkast bewaren. In je zelf gemaakte 'droogkast' laat je de koekjes nu een uur staan. Dan worden de knapperig slap en de zachte droog.

Na minuten haal je de bakplaat uit de oven en laat je de koekjes afkoelen. Hoe kun lang en op welke manier (bv. in de koelkast) kun je ze het beste bewaren? Ideaal voor gedroogd voedsel maar ook voor het bewaren van bv koekjes. Alle koekjes zijn maanden houdbaar na leveren. De koekjes worden altijd verpakt geleverd.


Koekjes bevatten weinig water en verliezen dus snel na het opslagen hun textuur. Knapperige, droge koekjes absorberen vocht en drogen uit. En koekjes zet je altijd boven het midden. Haal je mes eerst door kokend heet water, droog je mes af en snij plakjes. Deze algemene regel kent enkele uitzonderingen: vb.


Niet dat ik tegen vervaldata ben maar bier bewaren lijkt me toch niet . Hi Pien, je kunt de koekjes zeker tot weken bewaren. Gevulde producten in een koele niet te droge ruimte bewaren. Stukjes ansjovisfilet op het koekje bakken mooi droog en geven het een fijne, aparte smaak.


Wie kan mij vertellen hoe je het beste koekjes kunt bewaren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts