woensdag 31 mei 2017

Balkenbrij

Balkenbrij is een oud gerecht dat vooral in het najaar en in de winter wordt gegeten. Traditioneel wordt het gemaakt van in bouillon (en soms bloed) gekookt . Balkenbrij is een typisch streekgerecht en iedere regio heeft zijn eigen variant.

Dit recept is een variant van die mijn opa altijd maakte. Balkenbrij maken, heb je er al eens van gehoord? Hier leer je hoe je het moet maken en wat je zoal nodig hebt.


Op zoek naar een recept uit grootmoeders tijd?

Kies dan voor balkenbrij, zelfs het woord doet al ouderwets aan. Balkenbrij is een recept wat vooral vroeger in . Balkenbrij, weten we uberhaupt allemaal wat het eigenlijk is? Deze winterkost gaan we opnieuw ontdekken. Proeven met cranberry's, confiture of gelei. De naam balkenbrij is vermoedelijk afkomstig van 'gebalchte'.


Dat is een oud-Nederlandse naam voor resten die tijdens het slachten uit . Voeg het vlees toe en kook het in circa uur gaar en snijd het daarna fijn. Voor wie het nog niet weet of alweer vergeten is: Balkenbrij is een ambachtelijke vleeswaar.

Een streekproduct dat vroeger uitsluitend in de slachtmaand . Balkenbrij is een oud Nederlands gerecht gemaakt van bouillon,. Volgens hen eet je balkenbrij met suiker, maar bij ons thuis eten we hem . Heb jij altijd al balkenbrij willen maken? Lees op deze website hoe en vind meer informatie over balkenbrij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts