maandag 19 december 2016

Garantietermijn

En waarom is het in Nederland anders geregeld met garantie? Lees bij ConsuWijzer hoe het zit met garantie. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland.

Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere. Is het probleem met het product uw schuld? Een product moet voldoen aan de eigenschappen die je als consument redelijkerwijze mag verwachten.


Dit is een garantietermijn die als minimum is voorgeschreven aan de lidstaten van de EU. Elke lidstaat mag daar andere regels voor maken. Een van de grootste misverstanden is dat vaak wordt gedacht dat de koper na de garantietermijn geen rechten meer heeft als een product kapot gaat.


Volgens een Europese richtlijn is de minimale wettelijke garantieperiode twee jaar. Dit betekent dat u er dus vanuit mag gaan dat een product bij normaal . Hieronder geven wij een beknopt overzicht van mogelijke klachten met bijbehorende garantietermijnen. Consumentenrecht – garantie – garantietermijn – consumentenkoop. Garantietermijn van jaar is geen blokgarantie in die zin dat na jaar . De garantietermijn kan verschillen per product.


Bij de aankoop van een product voor uw bedrijf kunt u fabrieks-, leveranciers- of importeursgarantie krijgen.

Er is geen vaste wettelijke garantietermijn. Uw klant moet het product een bepaalde tijd op een normale manier kunnen gebruiken. U gaat terug naar de winkelier, maar deze beroept zich op de verstreken garantietermijn. Een van de grootste misverstanden is dat veelal wordt . Ik ben niet akkoord gegaan met deze kosten en heb me beroepen op de wettelijke garantietermijn van jaar. Er bestaat geen wettelijke minimum garantietermijn.


Een product dient die eigenschappen te hebben die je er redelijkerwijs van mag . Garantie op nieuwbouw is standaar zes jaar. Maar op onderdelen gelden andere garantietermijnen, zowel korter als langer. De ondernemer verstrekt een contractuele garantie en (via de Garantie- en waarborgregeling) een SWK . In het algemeen bedraagt de garantietermijn zes jaar.


Deze gaat in drie maanden na oplevering van de woning. Voor ernstige gebreken aan de fundering, . Mij lijkt het onredelijk dat ik dit moet betalen, maar volgens het bedrijf is de garantietermijn van jaar verstreken. Dit betekent dat de wettelijke garantietermijn in Nederland duurt zolang u redelijkerwijs kunt verwachten dat het product meegaat.


In het geval er zich ernstige gebreken voordoen geldt een garantietermijn van jaar. Bij een defect aan een product binnen de garantietermijn is de firma verplicht om het defect te verhelpen, de schade te vergoeden of de klant een nieuw product .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts