woensdag 8 november 2017

Kaasfondue recept

De lekkerste recepten voor kaasfondue vind je hier. Frans, Zwitsers of Hollands; kies jouw favoriete kazen en ga aan de slag! Recept: Kaasfondue klassiek, uit het kookboek 'Fondue bij jou of bij mij thuis' van Robert Carmack - okoko recepten.

Overzicht van alle kaasfondue recepten, van snel klaar en makkelijk te bereiden kaasfondue tot meer uitgebreide kaasfondue recepten. Bij het maken van een kaasfondue wordt kaas gemengd met witte wijn en warm. Dit is het basis recept voor een simpele kaasfondue, maar ook prima als basis voor variatie: door het toevoegen van een andere kaas, kruiden . Maak zelf een heerlijk Zwitserse kaasfondue met dit basis recept.

Voor dit klassieke recept gebruiken we twee Zwitserse kazen: de Gruyère en de Emmentaler. Leng de maïzena aan met de kirsch en voeg toe aan de kaas. Breng de fondue al roerend aan de kook en breng het op smaak met peper. Er zijn meer dan tien 'officiële' kaasfondue's met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag.


Kaasfondue komt oorspronkelijk uit de Zwitserse Alpen. In het Franstalige deel van Zwitserland wordt voornamelijk Gruyère gebruikt, in het Duitstalige deel . Het allerbelangrijkste ingrediënt voor een lekkere kaasfondue is. EN ANDERE FOODLOVERS, DEEL JE FOODMENING OF RECEPT HIER!

Hoe maak je kaasfondue: met alcohol en zonder, wat serveer je erbij en welke. Dat betekent dat ik geen alcohol heb gebruikt in het recept. Vijftig jaar geleden kreeg m'n vader dit recept van een Zwitserse kennis. In tegenstelling tot wat de meeste kookboeken voorschrijven, doe ik de kaas bij de . Kaasfondue algemeen (zie onderaan deze pagina voor recepten).


Voor een kaasfondue ben je niet op een soort kaas . Probeer dan eens dit lekkere en simpele recept. Hier vind je ook goede tips voor een geslaagde avond. Zo'n kaasfondue is natuurlijk een flinke calorierijke maaltij maar je doet. Probeer dit recept ook eens met andere paddenstoelen, ze zijn nu . Kaasfondue recept voor personen : teentje knoflook; 4gram Zwitserse Gruyère geraspt. De Zwitserse kaasfondue is werkelijk te makkelijk voor woorden maar een feest op tafel.


Het recept voor een uitnodigende tafel voor onverwachte gasten. Een klassieke fondue uit Zwitserlan perfect voor een gezellige avond met vrienden. Serveer met rauwkost, vers brood en ingemaakte groente.


Mijn moeder heeft maanden in Zwitserland gewerkt en daar het geheim achterhaalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts