dinsdag 7 november 2017

Beitels slijpen en wetten

Dit heeft als voordeel dat je het niet vaak hoeft te slijpen of wetten in tegenstelling tot een Praxis eigen merk beitel die je om de haverklap moet . Het slijpen en wetten van een verwaarloosde houtbeitel. Er is ook een filmpje over het wetten van.

Korte handleiding over het slijpen en wetten van beitels, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Japans watersteen. Instructies voor het scherp maken van een beitel, doe het zelf handleiding beitels slijpen en wetten. Hulpstukken voor de scherpst geslepen beitels.


Hulpmiddelen voor handmatig slijpen en wetten.

Geleider voor het slijpen van steek- en schaafbeitels. Veritas beitelslijphulpstuk MK II voor steek- of schaafbeitels. Als je smalle beitels wet, dan holt de steen uit. De Veritas MK II is een hulpstuk voor het slijpen van beitels. Beitels zijn voor veel winterklussen te gebruiken.


Een scherpe beitel is essentieel om precies en snel te kunnen werken. Nodig: beitel, slijpsteen met witte steen, wetsteen. Bij het slijpen van beitels zijn twee dingen belangrijk: geduld en een mooie vlakke steen.

Gelijk heb ik de beitel van een nieuwe schaaf geslepen en gewet. Slijpen en wetten kun je ook doen met goed schuurpapier dat je op een . Mijn blokschaf (Stanley) slijp ik altijd onder een hoek van graden. Verwijder nadien de beitel van de klem en wet nogmaals onder lichte . Wetstenen en andere slijpmiddelen van narex. Wanneer u regelmatig slijpt wordt voorkomen dat uw beitels, gutsen en houtdraaigereedschap al te veel . In het hoofdstuk Slijpen wordt uitvoerig ingegaan op deze techniek. Denk eraan dat de schijf van de beitel af moet draaien bij het wetten!


Een beitel slijpen doet u wanneer het blad kartels vertoont en u voelt dat snijden niet lekker loopt. Het proces bestaat uit twee technieken: slijpen en wetten. Verschil slijpen, wetten en polijsten 1 grootte van de korrel 1 Welke. De slurry bevat dan losse granaten die als de beitel bewogen wordt gaan rollen.


Beitels moet je regelmatig even wetten, dan blijven ze zonder veel moeite scherp. Er zijn meerdere soorten wetstenen in de handel, in allerlei prijsklassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts