maandag 14 november 2016

Propaanbrander temperatuur

De temperatuur in de vlammantel wordt door de lucht en naar gelang de afstand tot. Het grootste verschil tussen butaan en propaan is de reactie van beide gassen op lage temperaturen. U kan butaan bij temperaturen rond het vriespunt niet .

Deze is van belang voor de sneiheid waarmee de warmte wordt overgedragen en voor de maximaal te bereiken temperatuur van het werkstuk. Anders kom je op een gas met zuurstof terecht en haal je temperaturen van 2800-31graden. Als gas kan Acetyleen, Propaan en Map-gas gebruikt worden.


De temperatuur van een vlam varieert, meestal is dat tussen de 300° en 1100°.

Een rode, gele of oranje vlam komt door een lage temperatuur, een blauwe of . Bedrijfsmatig worden gasflessen met butaan of propaan gebruikt door onder. Bij lage temperaturen is propaan daarom beter geschikt voor verwarming en om . Propaan heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als butaan, maar propaan kent een lager kookpunt. Propaan wordt dan ook al bij een zeer lage temperatuur . De temperatuur van de vlam is ongeveer 8graden.


Een ander leuk voordeel van de propaan brander is dat het heel goed buiten te gebruiken is . Bij butaan is dat °C en bij propaan -°C. Voor autogeen snijden is propaan bruikbaar, het geeft een mooie vlakke snede.

Toepassing: Gietijzer, brons en aluminium kan men heel goed . Campinggaz is een mengsel van propaan en butaan en heeft. Tin verliest reeds bij matige temperatuur zeer snel zijn sterkte; boven ca. Wel kunnen deze gassen, evenals propaan, waterstof en aardgas worden . Gas type: Propaan Lpg Let op: voor dit model. Het kookpunt is de temperatuur waarbij de vloeistof volledig in damp overgaat.


Propaan is dus het ideale gas bij lage temperaturen (tot -graden C), butaan . Er stelt zich een evenwicht in tussen de temperatuur van omgeving en. High-performance propaan brander voor hardsolderen tot Ø mm en zachtsolderen tot Ø. Het is dus niet zo dat je bij lage temperaturen alleen maar propaan verstookt. Bij een 70:mengsel en een temperatuur van -0.


Kan het kloppen, dat Nederlands aardgas een gaskooktoestel een hogere temperatuur geeft dan een gastoestel op Propaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts