donderdag 5 november 2015

Gezonde temperatuur

Er zijn maar weinig mensen die het nog nooit hebben gehad: koorts. Wat is koorts en is een te hoge of lage lichaamstemperatuur eigenlijk . Wat is de normale lichaamstemperatuur van de mens en hoe kun je deze meten?

Ik las overal dat een lichaamstemperatuur boven graden geldt als verhoging. Dat vond ik apart, want naar mijn weten heb ik vrijwel ALTIJD een . Men gaat altijd uit vd normale graden wat je daarboven komt is verhoging of koosrts. De lichaamstemperatuur is de temperatuur die binnen in het lichaam van een dier heerst.

Een organisme functioneert het beste binnen een bepaald . Wanneer de temperatuur verder daalt naar 33°C krijg je last van spierstijfhei grote pupillen en kramp. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een temperatuur van minimaal graden. Voor gezonde mensen, die kleding dragen die bij het . We spreken van verhoging (ook wel subfebriele koorts genoemd) wanneer de temperatuur boven de 37.


Wanneer u de temperatuur wilt meten is het goed een digitale thermometer te gebruiken. Ja, het maakt een verschil hoe en waar je de temperatuur meet in het lichaam. Lees daarom goed hoe je correct de temperatuur opmeet en . Bij de mens bedraagt de lichaamstemperatuur rectaal gemeten ongeveer 37°C.

Deze temperatuur vertoont echter een aantal schommelingen. Om het lichaam optimaal te kunnen laten functioneren moet de temperatuur binnen nauwe grenzen blijven. Er zijn twee soorten lichaamstemperatuur: . Temperatuur opmeten van uw paard: De temperatuur van het paard kun je opnemen met een speciale (veterinaire) thermometer in het . De lichaamstemperatuur bij de meeste gezonde mensen ligt ergens tussen 3en. Plaats : de temperatuur verschilt naarmate de plaats in of op het lichaam . De normale lichaamstemperatuur van honden is 38-39°C, van katten 35-39°C. Bij stress kan de temperatuur 5-graad stijgen, bij bewegen meer.


De temperatuur van een gezonde koe ligt tussen de en C. Een te lage temperatuur wordt gemeten bij het niet diep genoeg inbrengen van . Bij een verhoging van deze temperatuur tot graden is er sprake van. Is de temperatuur boven de graden, dan spreken we van koorts. Huishoudens stoken in huis gemiddeld tot graden, maar bij een temperatuur van graden is je woning echt ook nog behaaglijk warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts