woensdag 4 juni 2014

Rolpens recept

Ouderwets recept (huishoudschool-kookboek 1934) voor het zelf inmaken van rolpens. Gek genoeg is dit het eerste rolpens-recept op . Heerlijke Herfst stampot: Rode kool met Rolpens.

Dit recept stamt uit een kookboek uit 1934. Rolpens is een artikel dat vroeger meestal werd gemaakt van de afsnijdsels die overbleven na de huisslachting. Vroeger werd rolpens gemaakt van mager rundvlees en het spek van de.


Deze laatste werkwijze wordt echter beschreven als het originele recept.

Dongen Vleeswarenspecialiteiten maakt ambachtelijke vleeswaren volgens traditionele recepten - meermalen bekroond op diverse internationale beursen. Elke familie heeft wel een recept waarmee jarenlang elk feest en. OENE - 'Made in Italy' staat er op de glazen potten waarin bij slagerij Ter Weele in Oene en Emst rolpens te koop wordt aangeboden.


Rolpens is vooral bekend bij de oudere consument. We kregen een hartstochtelijk pleidooi binnen voor de rolpens in blik van. Menig slager maakt de producten uit zijn streek nog volgens de oude recepten.


Een recept dat oorspronkelijk uit Gelderland stamt. Rolpens, ook wel genoemd Rol in het Zuur. Rolpens hadden ze wel, maar die kookworst van het rund wordt al.

De handel in tweedehands worstmachines 'met darm-opzetstuk' bloeit en op internet vliegen de recepten over en weer. Recepten huishoudschool Laan van Meerdervoort 's-Gravenhage(1934)–Wilhelmina Hendrika de. Zie voor verse worst braden en voor rolpens bakken blz. Maar ook gebakken rolpens, speklappen, verse worst en hoofdkaas werden erbij geserveerd.


Nu zijn rolpens en hoofdkaas vrijwel helemaal . Gezien de sinaasappel en worteljes in het recept zou ik daar een. En dan ken ik ook nog een slager die Rolpens maakt van ingewanden. O ja, ik vergat gisteren dat Calzone recept. Staat op dit blog met Ricotta, maar ik ga het dus maken met die AH geitenkaas. Nederland wordt gemaakt volgens traditioneel recept.


Leverworst op zuur, handmatig dichtgenaaide rolpens, waar vind je dat nog? Plakken bloedworst of rolpens van g ieder, g boter of vet om in te bakken, wat bloem,. Tegelijkertijd merken we hier in Den Haag dat dit gelukkig meer dan honderdduizend bezoekers per jaar niet weerhoudt het werk te komen bezichtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts