Heeft jouw koffiemachine een stoompijpje? Dit kun je gebruiken om melkschuim te maken. Ik leg je uit hoe je melk opschuimen kunt doen met het stoompijpje aan je.
Melkschuim voor cappuccino verzacht de smaak van koffie en maakt deze lekker romig. Met dit stoompijpje kan je als volgt stoom maken: 1. We streven naar melkschuim dat fijn van structuur is en een glad en romig. Tijdens het opschuimen zorgt de stoom voor een draaiende beweging van de melk .
Succesvol melk opschuimen met stoompijpje kan iedereen! Zo haal je de grote luchtbellen er uit en verdicht je het melkschuim; vervolgens 'wals' je de. Meer weten over met espresso, cappuccino en latte macchiato maken? Lekker melkschuim voor je cappuccino of latte macchiato maak je door. Doe de stoompijp in de melkkan, waarbij het uiteinde van de pijp ongeveer.
Hoe kan je de perfecte melkschuim maken voor een cappuccino? Dit varieÃrt van handmatig tot elektrisch of met stoom. Er zijn verschillende manieren om die schuimige cappuccino of latte macchiato gewoon thuis te maken.
Je denkt misschien dat verse melk het mooiste schuim geeft. Altijd beginnen met koude melk en de luchtbelletjes met de stoompijp zo klein mogelijk maken, zodat er microschuim ontstaat, voor een mooi . Je kunt cappuccino maken met magere of halfvolle melk, maar volle. Als het apparaat maar een goed stoompijpje heeft.
Door het kloppen of de druk van stoom uit een stoompijpje van een. Houd nu het uiteinde van de stoompijp diep in de melk en draai de stoomknop. Het vet in de melk geeft vervolgens de verfijnde smaak aan het melkschuim. Ik heb een apparaat met een stoompijpje en kan dus het ea zelf regelen. De volgende stap voor het cappuccino maken is het melkschuim.
De melk wordt door middel van stoom verwarmd en opgeschuimd. Heel voorzichtig giet je het schuim op de koffie. Hier kun je mooie figuren mee maken, zie link . De koffie bestaat uit gelijke delen melkschuim, melk en espresso.
Nou zit er ook zo'n stoompijpje aan om melk op te schuimen maar het lukt me niet om goede melkschuim voor een cappuccino te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.