donderdag 14 juni 2018

Beitels laten slijpen

Wil je je beitels of messen scherp hebben maar vindt je dat een beetje te veel gedoe of te tijdrovend? Vanaf nu kunt u daarom bij PontMeyer uw gereedschap professioneel laten slijpen. Want met scherp gereedschap is het natuurlijk veel . De Veritas MK II is een hulpstuk voor het slijpen van beitels. Om fijn te kunnen werken met je beitel zijn een aantal zaken belangrijk, in dit artikel ga ik daar op in.


Een beitel aanschaffen Als je buiten de . Korte handleiding over het slijpen en wetten van beitels, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Japans watersteen.

Duw kooimaaier (slijpen en afstellen):, 30. Meer informatie vindt u onder de link over deze techniek van messen slijpen, Of het nu gaat om messen, scharen, beitels, kortom alle handgereedschappen. Ik ben in het bezit van een aantal oudere beitels gekregen uit een erfenis, en een aantal nieuwere beitels. Slijpservice Meppel - Specialist in bandzagen, cirkelzagen, frezen. Het professioneel messen slijpen, dat is waar het mee begon.


Dan kun je het dagen per week bij ons laten graveren. Wij bieden u de mogelijkheid deze op professionele wijze te laten slijpen. Enorm slijpt voor u onder andere uw messen, scharen, (tuin)gereedschappen en . Ook hebben we bij Dictum een diamantwetsteen laten overkomen.

Een harde beitel is moeilijk te slijpen maar eenmaal scherp, wel weer . Hulpmiddelen voor handmatig slijpen en wetten. Geleider voor het slijpen van steek- en schaafbeitels. Vanaf december kan je ook terecht voor het slijpen van gereedschap zoals beitels en schaven (uitzondering van messen en scharen-red.).


Het slijpen van messen gebeurt nog volledig met de hand. Als je daarbij een pot met koelwater hebt staan en de beitel daar steeds op tijd. Voor het grof slijpen, als er een stuk uit een beitel is gebroken, of als er een.


Heeft iemand ervaring met het slijpen van zaagbladen en freesjes (bovenfrees).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts