dinsdag 29 maart 2016

Welke kleur snijplank voor welk voedsel

Vanuit voedselveiligheid is het onder andere verplicht om met verschillende HACCP snijplanken te werken. Een snijplank is een uit hout, kunststof of (hard)glas vervaardigde onderlegger waarop. De kleur duidt dan aan waar de plank voor mag worden gebruikt.

Hierdoor zou hout bacteriële verontreiniging van het te bereiden voedsel meer in de . De snijplanken kleuren hebben allemaal een aparte functie. Zo weet je meteen welke plank te gebruiken voor welk voedsel. Voor elk productsoort is er dus een speciale kleur snijplank.

Welke kruiden zijn lekker naast kruidnagel en laurier. De vraag lijkt me duidelijk: welke soort snijplank gebruik je voor. Hoe voorkom je voedselbesmetting en welke vormen zijn er?


Leg ook op elke kleur snijplank een passend mes. Een goede houten snijplank is onmisbaar in de keuken. Wat is een mooie kandelaar en welke kandelaar past in . In verband met de voedselveiligheid lijkt hout dus toch niet het meest ideale materiaal voor een snijplank. Maar het is vaak onduidelijk van welk soort plastic en kleurstof ze gemaakt zijn.


Draag tijdens de bereiding van het voedsel geen ringen of andere.

Haccp regels keuken schrijven zelfs voor welke kleuren snijplanken je . U gebruikt voor elk product een snijplank van een andere kleur. Gekleurde snijplanken kunnen u helpen om uw voedsel hygiënisch te bereiden. Ik wil graag nieuwe snijplanken kopen en me houden aan de kleurvoorschriften.


Met gekleurde snijplanken kies je welke plank en dus welke kleur je. Kies dus nu voor een kleuren snijplank en kies voor elk ander soort voedsel een . Wat je dan vaak ziet, zijn verschillende kleuren kunststof planken. Er gaat dus een plank komen, maar welke kies je dan?


Voedsel- en Warenautoriteit dat een houten plank wél mag. Is een snijplank van hout echt minder hygiënisch. Door verschillende kleuren alleen voor bepaald voedsel te gebruiken kan. Zorg ervoor dat je goed afweegt welke voordelen en nadelen voor jou het zwaarst wegen bij de . Van hout, glas, plastic of bamboe: snijplanken heb je in allerlei soorten en maten.


Daar gaan we weer: welke kleur hebben deze slippers. Eerst die nieuwe glazen snijplank, formaat placemat. Aparte kleuren planken om vlees, vis, brood en groenten hygiënisch op te snijden. Vier snijplanken in verschillende kleuren voor het snijden van vlees, vis, groente en kip. Elke snijplank is gelabeld om aan te geven welk soort voedsel erop.


Ik heb zelf wel plastic, vier verschillende kleuren, elk voor zijn eigen soort product. De kunststof snijplanken zijn voorzien van een handige voedseltab om kruisbesmetting van voedsel te voorkomen. Zo weet u precies welke snijplank u voor welk type voedsel moet gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts