dinsdag 23 juni 2015

Rodenbach grand cru smaak

Ik opende een hele serie bieren, en kwam uit op Rodenbach Grand Cru. Rodenbach is een zeer afwijkend bier uit West-Vlaanderen, . Smaak, vineus, met een zeer lange afdronk net als een grand cru wijn.

Rodenbach en Rodenbach Grand Cru zijn sinds 20door het Vlaams Centrum voor . Rodenbach is zuur en de Gran Cru is zelfs gemeen zuur. Eugène is de grondlegger van de smaak van het huidige Rodenbach bier. Rodenbach Grand Cru is een zeer afwijkend bier uit West-Vlaanderen,.

De smaak van het bier is fruitig zuur en heeft een zeer lange afdronk. Smaak: Eerst een zure smaak (melkzuur, zeker geen azijn) dan een . Zelfs een paar uur later proef ik nog steeds de zure smaak. Een pluspunt aan de Rodenbach Grand Cru is het subtiele smaakje van het . Zeer volmondig; zeer zuiver in aroma en smaak. De Grand Cru van Rodenbach heeft gemiddeld veel langer in de eiken foeders van de. Rodenbach Grand Cru is een uitzonderlijk Vlaams rood-bruin bier.


Smaakomschrijving: Komplexe zuren, kara-mout, kersen geur, zuur, zoetig, wrangige smaak, met een metaalachtig mondgevoel. Vooral de Rodenbach Grand Cru viel in de smaak bij de internationale bierproevers.

De Grand Cru werd uitgeroepen tot beste Ale ter wereld. Bieren zoals bijvoorbeeld de RODENBACH Grand Cru zijn langer gerijpt – jaar . RODENBACH Vintage is 1 oud belegen bier, wat resulteert in een superieure RODENBACH Grand Cru. Zijn smaak is complex, ron intens en verfrissend. Bruin bier met een rondborstige, volle smaak in combinatie met het subtiele.


Rodenbach Grand Cru is een rood-bruin bier met een flinke zuurtje. RODENBACH Grand Cru doorloopt twee gisting fasen vooraleer het zijn zacht-zure smaak verkrijgt. De eerste gistingsfase is uniek, omdat hoge gisten er . De brouwerij is gesticht in 1821door Alexander Rodenbach en zijn broers, telgen uit een oorspronkelijk Duits geslacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts