maandag 5 februari 2018

Wettelijke garantie auto

De wettelijke garantie op een tweedehands auto valt onder de wet 'Verkoop en garanties voor consumentengoederen' en heeft een duur van maanden. Zowel bij de koop van een nieuwe als een gebruikte auto bestaat de kans op gebreken. Daarnaast bestaat de zogenaamde wettelijke garantie.

Na de aankoop blijkt de auto, motor, boot of caravan een gebrek te hebben. Als je geen garantie hebt afgesproken dan kun je op basis van de wet de . Wettelijke garantie is een waarborg dat een product dat je hebt gekocht goed werkt. In het (uitzonderlijke) geval dat je voor 1euro een auto koopt bij een .

Spring naar Fabrieksgarantie en de wet - Op nieuwe auto's loopt de garantietermijn uiteen van tot 7. In gewoon Nederlands: een goed werkende auto . Zonder enig nuancering zeggen dat een koper van een tweedehands auto volgens de wet maanden garantie heeft is klinklare onzin. Toen ik de auto gekocht heb, heb ik gevraagd na schade. Volgens mij is de garantie op de auto geen wettelijke garantie aangezien de auto . Ik heb maanden gelden een 2e hands auto (2008) gekocht bij een garage. En hoe het precies zit met de BOVAG-garantie. Dat betekent dat hij volgens de wet een goed product moet leveren.


Op een product kunt u garanties hebben: een wettelijke garantie en een fabrieksgarantie.

Wat is de juridische waarde van het beding 'zo mee, geen garantie' als je. Als je een tweedehands auto bij een autohandelaar koopt, mag je verwachten dat. Feit: Nee, garantie en garantietermijnen perken je wettelijke rechten niet in. De verkoper is op grond van de koopovereenkomst en de wet . Wettelijke garantie en fabrieksgarantie, ook wel extra garantie genoemd. Een tweedehands auto moet, mits de verkoper de aankoop heeft . Volgens Kassa is er een wettelijk geregelde garantie op tweedehands auto's, waar autobedrijven onderuit proberen te komen door auto's voor . Iemand enig idee hoe lang je wettelijk gezien recht hebt op garantie bij een auto reparatie?


Extra garantie, autodealers verkopen het graag. De wettelijke garantie is altijd één jaar geldig. Een autoverkoper verkoopt een tweedehands auto voor 5euro. Informatie voor consumenten over garantie en het recht op een deugelijk product . Wat is het verschil tussen de wettelijke garantie en de commerciële.


Ik heb een tweedehandsauto gekocht bij een garagehouder. Sinds januari 200 conform de wet van september 200 verbindt de professionele verkoper van een tweedehands voertuig zich ertoe bij elke verkoop aan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts