donderdag 22 februari 2018

Rivierklei boetseren

Rivierklei is zeer geschikt om te boetseren en wordt vaak gebruikt in scholen, ateliers en instellingen. Deze klei kan gebakken worden tot 1000graden in een . De gewone rivier- of boetseerklei is grauw-bruin van kleur.

Boetseren met klei is een leuke bezigheid. Klei is een slijtage- en verweringsproduct van gesteenten. Het ontstaat door de inwerking van zon, wind en vorst op dit gesteente.


Er zijn verschillende soorten materialen om mee te boetseren, en klei is er eentje van.

In deze blog beperk ik me tot rivierklei of 'echte klei'. Boetseren werkt vormend als er sprake is van vormeloosheid. De gewone grijze rivierklei wordt vooraf grondig gekneed. En het echte boetseren kan alleen bij 53c Dus je moet snel het . Ontdek alle producten voor zoekresultaten - thuis op Heutink. Boetseren is een bewerking die wordt beoefend als hobby of als onderdeel . Je kunt goedkope rivierklei gebruiken of fijne chamotklei, want meestal laat je het.


Verkoop van gereedschap en materiaal voor beeldhouw- en restauratietechnieken.

Het therapeutisch werken met boetseren, verdiept – vernieuwt. Het werken met grote hoeveelheden grijze rivierklei geeft mij veel . Wie graag werkt met klei, kan deelnemen aan één van onze workshops Boetseren en Kleien,. Graag tot ziens bij onze expositie Rivierklei, stenen en kunst. Portret of intuitief boetseren, bijzondere workshop. Rivier klei in je handen vorm de massa zoals jij dat wil.


Als basis raad ik rivierklei aan, omdat deze klei meer weerstand biedt en daardoor ook beter te vormen is. Met het boetseren van de natuurrijken wil ik een . Klei komt in Nederland voornamelijk voor in de kuststreken (zeeklei) en langs de rivieren (rivierklei) en meer landinwaarts . Een informatie- en activiteitenmarkt aan de Veerweg in Zaltbommel; Kinderactiviteiten zoals vogelhuisjes schilderen, boetseren met rivierklei, dieren knuffelen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts