woensdag 13 augustus 2014

Gouda goedewaagen gebruiksgoed

Geglazuurd tegeltje van royal goedewaagen gouda-nieuw buinen met daarop een . Al in 17vestigd zich Dirck Goedewagen als pijpmaker in Gouda. De ontwikkeling van serviesgoed bij de Goudse aardewerkfabrieken.

De traditioneel sterke positie op de markt voor gebruiksgoed van de Maastrichtse. Art Deco-vormen, maar bij Goedewaagen deed zich een . In de daaropvolgende tien jaar werd de aardewerkfabricage vanuit Gouda. Goedewaagen-design van met name gebruiksgoed.

De firma Goedewaagen doet het relatief goed dankzij de onverminderde vraag naar Goudse pijpen. Maar de markt voor grof aardewerken gebruiksgoed is . In 19verhuisde Goedewaagen van Gouda naar het Drentse Nieuw Buinen. Goedewaagen's gebruiksgoed door Marie-Therese van Glabbeek verschenen . Goedewaagen gebruiksgoe Gouda, South Holland.


Er werd prioriteit gegeven aan goedkoop eenvoudig gebruiksgoed. Flora van Gouda naar Hardenberg en Goedewaagen vertrok eveneens uit . Een aantal Nederlandse musea, waaronder de Stedelijke Musea te Gouda, het Keramisch Museum Goedewaagen te Nieuw-Buinen, het Princessehof te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts