woensdag 19 april 2017

Gietijzer magnetisch

Gietijzer valt onder de categorie ferro-metalen en zou dus magnetisch moeten kunnen zijn. Mijn vraag is of gietijzer goed magnetisch te maken . Gietijzer wordt verkregen door het omsmelten van ruw ijzer (uit de hoogoven).

Chemisch bestendig, niet-magnetisch, temperatuur-bestendig . Gietijzer is een in vormen gegoten legering van ijzer, koolstof (-), mangaan en silicium. Het wordt vervaardigd door omsmelting van ruw ijzer samen . Nodulair gietijzer is een gietijzersoort waarbij de vrije, ongebonden koolstof in de vorm van nodulen (bolvormen) aanwezig is in het gestolde gietijzer.

Gietijzer Een klein gedeelte van de productie van ruwijzer gaat naar ijzergieterijen en wordt. Er zijn veel metalen die voor een klein deel magnetisch zijn. Gietijzer; Kobalt; Nikkel; Staal (bijvoorbeeld constructiestaal en gereedschapstaal). Daarnaast zijn deze metalen niet magnetisch. Gietijzeren pannen zijn zeer geschikt voor koken op inductie, denk bijvoorbeeld aan . Hierdoor is het Fe – cementiet diagram (staal) niet toepasbaar op gietijzer.


Chemisch bestendig, niet-magnetisch, temperatuur-bestendig (warmte + koude).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts