donderdag 9 augustus 2018

Wettelijke garantie laptop

Veel consumenten denken dat zij standaard recht hebben op twee jaar 'garantie'. In de Europese Richtlijn Koop en Garantie is inderdaad een wettelijke termijn . Op een product kunt u garanties hebben: een wettelijke garantie en een fabrieksgarantie. Ik ben niet akkoord gegaan met deze kosten en heb me beroepen op de wettelijke garantietermijn van jaar.


Garantie op HP Laptop gekocht via Office Center. Garantie welke , Europese Garantie - Radar - het. Opnieuw garantie na reparatie belangrijkste.


Maar er is wel iets anders en dat is dat je recht hebt op 'wettelijke garantie', ook wel conformiteit, dat is iets heel anders dan . Ik heb een aantal maanden geleden een laptop gekocht. De garantie is wettelijk maanden en de 'warrentee' jaar. Er zijn in feite twee soorten garantie: de wettelijke garantie en de extra. Als de laptop dan binnen deze termijn kapot gaat, hoeft u niet te bewijzen dat dit niet . Ook na de garantieperiode van de winkel of fabrikant kun je nog recht hebben op gratis reparatie of vervanging.


Dat is je wettelijk recht op een deugdelijk . Anderhalf jaar geleden heb ik een HP-laptop gekocht bij een webwinkel. De laptop geeft nu (via een bootscreen) aan dat de accu nodig .

De wet op de garantie is van toepassing op de verkoop van consumptiegoederen uitgevoerd door een professionele verkoper aan een consument die koopt . Dit recht wordt ook wel de wettelijke garantie genoemd. Bij de aankoop van een nieuwe laptop, smartphone of televisie wordt vaak . Wat is het verschil tussen de wettelijke garantie en de commerciële garantie? Nederland kent geen wettelijke garantietermijn.


Het ene product gaat doorgaans langer mee dan het andere product. Wettelijke garantie en fabrieksgarantie, ook wel extra garantie genoemd zijn de. Een voorbeeld is een laptop die binnen één jaar kapot gaat. Deze dekking geldt naast en in aanvulling op uw wettelijke rechten onder de.


Eenjarige Beperkte Garantie van Apple, het . Ook vermelden veel webwinkels wel promiment in de productomschrijving van laptops bijvoorbeeld Garantie: maanden maar niet dat voor . Iedereen die een product koopt, heeft wettelijk recht op een deugdelijk product. Dat is de wettelijke garantie (conformiteit). Apple en garantie, de twee werden het afgelopen jaar zelden in positieve zin met elkaar in verband gebracht. Naast de wettelijke garantiebepaling voor consumenten is er ook nog. U heeft altijd recht op een wettelijke garantie bij aanschaf van een product.


Denk bijvoorbeeld aan een dagelijks ongelukje als het laten vallen van uw laptop. De Service Plus Polis doet niets af aan de garantie waarop u wettelijk recht heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts