woensdag 16 mei 2018

Wijnglazen poleren

Het betreft hier het na de afwas vlekvrij afdrogen van bestek, servies en glazen (voornamelijk wijnglazen). Poleren is dus eigenlijk het opwrijven en vlekvrij maken van je serviesgoe. Glazen met voet neem je in een hoek van het doek in je halfgesloten hand.

Deze praktijkkaart gaat over het poleren van glazen. Een glas vol vlekken of vingerafdrukken nodigt een gast niet uit om nog een drankje te bestellen. Instructie Manuele Vaardigheid - Wijnglas Poleren.


Het poleren van wijnglazen (wassen en schoonmaken van glazen) blijft best lastig.

Als je ze afgewassen hebt, afwassen, in warme of hete stoom houden en daarna droogwrijven met een theedoek. Mijn nieuwe wijnglazen met mijn naam erop zijn net binnen gekomen. Het poleren van bestek, glaswerk en borden. Benodigdheden: Een schone, gewassen (linnen) poleerdoek. De doek mag geen gaten bevatten en moet . Nooit meer glazen poleren of bestek poetsen.


Een van de minst populairste karweitjes in restaurants verdwijnt door het gebruik van . Glazendoek is een must-have voor het poleren van glazen.

Deze linnen doek neemt veel vocht op en laat geen pluisjes achter. Op de BBB in Maastricht zijn we gestopt met het poleren van glazen. Wel zo makkelijk met alle wijnglazen die in een rap tempo weer gebruikt moeten worden!


Glazenwasmachines van Winterhalter: stralend resultaat voor de meest delicate champagneglazen tot de meest robuuste bierglazen. Je kan wijnglazen poleren maar ook gewone glazen en bestek. Vooral in horecagelegenheden zoals restaurants en cafés wordt er consequente gepoleerd. Glazen reinigen poleren Het reinigen van glazen, ook wel poleren genoemd wordt voornamelijk toegepast in de horeca. Hier hoef je geen gloor voor te gebruiken, rare smaak, je kunt ze net als de wijnglazen behandelen; dus in heet water en poleren.


Om breuk te voorkomen plaatst de glazen bij voorkeur dusdanig in de. Laat uw glazen afkoelen alvorens te ze met een linnen doek te poleren. Snel en gemakkelijk uw glazen poleren, met deze machine kan het!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts