maandag 14 september 2015

Wettelijke garantietermijn zakelijk

Naast de wettelijke garantie bestaan er andere vormen van garantie:. Bij een zakelijke overeenkomst (B2B) kunt u onderhandelen over een individueel beding . Je zakelijke afnemer doet daarmee dan afstand van zijn rechten bij non-conformiteit.

Op de wettelijke garantie voor consumenten kom ik . Algemene informatie: Rechten van de koper bij zakelijke aankoop. Het Nederlandse consumentenrecht kent een wettelijke garantie in de . Onderwerp: Heb ik als bedrijf recht op garantie?

Volgens hen heb ik als bedrijf geen recht op garantie. Zakelijk heb je inderdaad niet hetzelfde recht op wettelijke garantie als als particulier. Er is namelijk nogal wat onduidelijkheid over wettelijke garantietermijnen, het bijkopen van garantie en eventuele aanspraak op garantie . Heb ik als zakelijke koper na de garantietermijn nog recht op garantie? In de wet staat dat de verkoper in dat geval het gebrek kosteloos moet wegnemen. Veel consumenten denken dat zij standaard recht hebben op twee jaar 'garantie'.


In de Europese Richtlijn Koop en Garantie is inderdaad een wettelijke termijn . Is wel heel wrang dat ik net maand buiten de garantie van Apple val. Dit zijn dus zakelijke aankopen en vallen niet onder het consumentenrecht.

Garantie op HP Laptop gekocht via Office. Ondernemers: juridische nadelen zakelijke inkopen - Gielen Juridisch. Home Blog overzicht Ondernemers: juridische nadelen zakelijke. Garantie: aan de Nederlandse wettelijke garantie is niet –zoals vele denken . Nederland kent geen wettelijke garantietermijn. Het ene product gaat doorgaans langer mee dan het andere product.


We hebben het dan over Conformiteit, Non Conformiteit en garantie. U heeft wettelijk gezien recht op een deugdelijk product. Wettelijke garantie is een waarborg dat een product dat je hebt gekocht goed werkt. Welke rechten heb je als consument bij een gebrekkig product?


Het is nog nooit getest, maar gezien doel en strekking van de Wet koop op. Als je zakelijk wil kopen maar je bent twijfelachtig over de aankoop. De wettelijke garantie is in Nederland van toepassing op alle aankopen gedaan door een consument (dus niet zakelijk) en wordt automatisch van kracht bij de . Dit als zakelijke klant (is dus op btw-nummer gezet). Het wettelijke garantierecht wordt alleen van kracht indien het verkochte.


Deze dekking geldt naast en in aanvulling op uw wettelijke rechten onder de. Eenjarige Beperkte Garantie van Apple, het . Nu kan ik me niet voorstellen dat de wettelijke garantie voor een zakelijke gebruiker slechts één jaar is. Bij een zakelijke transactie ben je afhankelijk van de garantie die de. In de Nederlandse wet staat dat het product dat u koopt 'deugdelijk' .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts